• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Carne cu fasole verde

Jul 04, 2010 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete cu carne de porc, Retete cu carne de vită 0


Carne cu fasole verde

Mda, știu, titlul de mai sus pare desprins dintr-o carte de bucate de dinainte de ’89 sau dintr-un meniu de cantină comunistă. Dar n-are a face, fasolea verde cu carne de mai jos e absolut excelentă, se face simplu, e de vară, ce mai, o droaie de argumente care ne pot determina să ne aplecăm cu tot interesul asupra dumneaei.

Așa că înarmați-vă dumneavoastră cu

750 g carne (de pasăre, de vită sau de porc, dar slabă),
1 kg de păstai,
1-2 cepe,
1 morcov (facultativ),
2-3 roșii,
1 căpățână de usturoi,
1 păhărel de vin alb sec,
1 legătură mică de pătrunjel,
ulei,
sare,
piper.

Începeți prin a spăla și curăța fasolea verde (mă rog, poate fi și galbenă, firește, și va fi chiar și mai bună, da’ asta-i expresia consacrată, ce să fac!). Căliți puțin în ulei ceapa și eventualul morcov (cu toaleta făcută și mărunțirea efectuată), adăugați fasolea, acoperiți cu apă fiartă cât abia s-o acopere, puneți capacul și fierbeți totul, la foc mic, până sunt păstăile aproape gata.

Separat, rumeniți repede carnea într-o tigaie, pe ambele fețe, după care stingeți cu vin (sau chiar cu apă), micșorați focul, acoperiți și așteptați să se frăgezească. Operația asta, dacă vă întreabă cineva, se cheamă brezare (de la franțuzescul braiser) și firește că, mai ales dacă veți folosi carne de vită, operațiunea asta va trebui demarată cu destul timp înaintea fasolei.

Bun, când totul este aproape gata, răsturnați carnea cu sosul ei în cratița cu păstăile (dacă a rămas prea multă apă de la fiertul lor, eliminați excesul), puneți și roșiile curățate de pieliță și tăiate felii (sau cubulețe, după gust), usturoiul curățat și mărunțit, reglați de sare și piper, mai fierbeți totul vreo 5 minute (sau până e gata), presărați pătrunjelul tocat, puneți capacul la loc, să se odihnească în liniște măcar 5-10 minute, și cu asta basta.

Dacă aveți timp, nu e din cale-afară de cald sau chiar vreți să vă iasă perfect, e mult mai indicat ca această ultimă operație să se desfășoare la cuptor (cam 20-30 de minute, la 200°C), dar atunci mai lăsați zeamă la mâncare, să aibă de unde să scadă și să nu se ardă.

Secrete? Păi în afară de calitatea și prospețimea ingredientelor, unul singur: mai ales dacă folosiți fasole galbenă, aveți grijă să nu o treceți din fiert, că se zdrobește și nu mai e ce-ar trebui să fie.

Vinul? Păi depinde în primul rând de carnea folosită, dar și de cantitatea de usturoi folosită (am uitat să spun că e după gust? Scuze!). O Fetească Regală sau un Riesling Italian la pui, un Merlot la porc și vită, cam pe-aici se-nvârt opțiunile.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pui cu fasole verde şi smântână Default ThumbnailSote chinezesc de vită cu fasole verde Tocăniță cu ceapă verde Fasole verde mocănească

  • brezare, carne, fasole, fasole verde, pastai, porc, pui, vita

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved