• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Canapele cu foie gras și mere

Dec 19, 2012 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de aperitive 2


Canapele cu foie gras si mere

Nu pot să spun despre aceste canapele de foie gras cu mere decât că reprezintă un aperitiv cald tare simplu de făcut și extrem de elegant. Adică numai bun de pus în fața unor musafiri strânși în jurul unei mese festive, indiferent cât de mofturoși ar fi dumnealor. Le veți închide gura cât ați clipi, iar faima dumneavoastră de gazdă extraordinară va crește exponențial. Și asta cu prețul a maximum 15 minute de muncă.

Ce vă trebuie?

Cam 1/2 baghetă (mă refer la pâinea franțuzească, bien sûr),
250 g foie gras proaspăt,
2 mere renete (alea galbene cu coaja urâtă, dar care-s perfecte pentru gătit),
vreo 20 g unt,
puțin oțet balsamic,
nițică zeamă de lămâie,
piper boabe.

Mai întâi, puneți foie gras-ul câteva minute la congelator, să se întărească un pic. Îl veți putea tăia felii mult mult mai frumoase apoi. Și rețineți tertipul, că e valabil și pentru piept de pui, de pildă.

Curățați merele, tăiați-le felii, ungeți-le cu zeamă de lămâie, să nu se oxideze. Tăiați și pâinea, felii de-un deget, păstrați-le pe cele mai frumoase 8.

Încingeți untul într-o tigaie antiaderentă, căliți feliile de mere, pe ambele părți. Când încep să se înmoaie, sunt gata. Dați-le deoparte și țineți-le la cald.

Tăiați ficatul în 8 felii cât mai frumoase. Încingeți din nou tigaia, puneți tranșele de foie gras și căliți-le la foc viu, cam 1 minut pe fiecare parte. Stropiți cu oțetul balsamic și închideți focul.

Prăjiți feliile de pâine, puneți pe fiecare câte o felie de foie gras, deasupra mărul, râșniți ceva piper și serviți imediat.

Ce bem la aceste canapele cu foie gras și mere? Ei bine, aici avem o problemă. Și trec peste faptul că un Sauternes adevărat (acordul perfect) ar fi și scump, și greu de găsit. Dar dacă le veți servi ca aperitiv (că, în fond, cam asta sunt), atunci vinul va trebui să fie mai întâi sec, abia apoi alb și parfumat. La un Chardonnay mă gândesc în clipa asta (mai ales dacă găsiți unul onctuos), dar ar mai fi și alte soluții.

S-ar putea să vă intereseze și:

Foie grasCalifornia interzice vânzarea de foie gras, francezii vor să boicoteze vinurile californiene Salată de mere, sfeclă roșie, nuci și șvaițer Castronele cu mere și grepfrut Urda cu ardei grasUrdă cu ardei gras

  • aperitiv, foie gras, mere, tartine

2 thoughts on “Canapele cu foie gras și mere”

  1. aphextwinz 20/12/2012 at 06:55

    Hai dom’le, mataluta stii cat costa un “foa gra” d’ala? Chiar ieri ma benoclai si imi statu ceasul. Din fericire nu imi da voie medicul sa il mananc asa ca nu imi faceti pohta, ni ni ni ni niii niii.

    Apropos, tot ce am vazut in magazin de vanzare, proaspat zic, e numai impor Ungaria, ca si iepurii.

    Reply ↓
    1. costachel Post author20/12/2012 at 11:36

      Păi cam știu. Da’ o dată pe an… 🙂

      Cât despre importurile ungurești, nețărmurita mea dragoste față de toți miniștrii post-decembriști ai agriculturii cred că s-a făcut deja remarcată și prin diverse texte de pe-aici 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved