• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Caloian Cabernet Sauvignon Alb, 2013, Crama Oprișor

Jun 18, 2014 costachel Băuturi, Vinuri 0


Caloian Cabernet Sauvignon Alb Oprișor

Presupun că, dacă tot au avut succes cu Zinfandelul, cei de la Crama Oprișor au zis că n-ar fi rău deloc să-i mai facă un frățior. Cam așa cred că a apărut în gama Caloian acest Cabernet Sauvignon Alb (adică vinificat în alb). Iar dacă n-o fi chiar așa, oricum nu se schimbă mare lucru, cel puțin nu în ceea ce privește vinul din pahare..

Culoarea e galben-deschisă, strălucitoare, cu (foarte) vagi inflexiuni verzui. Aroma firește că e cumva neobișnuită, fructele sunt și albe (zarzăre, mai ales), există o tranziție de dude (de la albe la roșii), iar în final apar, mai mult ca o senzație, și fructele roșii (vișine, agrișe și coacăze). În ceea ce privește gustul, el vine elegant în prelungire și poate elementul cel mai important îl reprezintă rotunjimea. Postgustul nu-i din cale-afară de lung, dar e plăcut și completează de minune un vin care nu merită încercat doar pentru că-i mai neobișnuit. Ci, pur și simplu, trebuie băut fiindcă merită!

(Fac aici o paranteză: sunt extrem de curios dacă la o degustare oarbă, dar oarbă!, câți dintre participanți ar spune că e vorba despre un vin alb și câți ar zice că-i rozé? Nu știu, poate ar merita încercat o dată…)

Cu ce-l mărităm pe dumnealui Cabernet Sauvignon Alb? Ei, aici e-aici. Dacă mă-ntrebați pe mine, e un vin perfect pentru niște aperitive clasice românești. Grație acidității, corpului și alcoolului n-o să se certe nici cu icrele, nici cu răcitura de cocoș sau curcan, iar cu salata boeuf cred că o să fie dragoste la prima vedere. Ba l-am verificat chiar și cu niște feliuțe de cârnat și face față fără probleme.

Acuma, sigur, s-ar putea să vreți să-l încercați și ca vin de vară, pe terasă. Treaba dumneavoastră, nu mă pot opune, dar să știți că tot trebuie să puneți ceva mâncare pe masă. Fie și la scobitoare.

(Visited 649 times, 1 visits today)

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Caloian OprișorNoua imagine a gamei de vinuri Caloian de la Crama Oprișor Caloian Merlot 2011Caloian Merlot 2011, Crama Oprișor Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, M1 Crama AtelierLeat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, M1 Crama Atelier Cabernet Sauvignon Oprisor Eticehta Rosie 2015Crama Oprișor lansează ediția 2015 a Cabernetului Sauvignon Premium

  • Cabernet Sauvignon, Caloian, Oprisor, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Căutați prin site

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Cristina on Borș de fasole cu verdețuri de primăvară și sfeclă roșie
  • costachel on Castraveți cu ciuperci și smântână, recomandați de Julia Child
  • Magda Vieriu on Castraveți cu ciuperci și smântână, recomandați de Julia Child
  • 5 idei de sandwich-uri numai bune pentru călătoriile cu maşina • Natalia Dabija on Sos rémoulade
  • lacri on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

Top 3 astăzi

  • Jambon de casă, în două varianteJambon de casă, în două variante
  • Afumături - tehnici de preparareAfumături – tehnici de preparare
  • Pate de casa (din ficat si carne de porc)Pate de casa (din ficat si carne de porc)

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Necessary Always Enabled

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.