• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Caloian Cabernet Sauvignon Alb, 2013, Crama Oprișor

Jun 18, 2014 costachel Băuturi, Vinuri 0


Caloian Cabernet Sauvignon Alb Oprișor

Presupun că, dacă tot au avut succes cu Zinfandelul, cei de la Crama Oprișor au zis că n-ar fi rău deloc să-i mai facă un frățior. Cam așa cred că a apărut în gama Caloian acest Cabernet Sauvignon Alb (adică vinificat în alb). Iar dacă n-o fi chiar așa, oricum nu se schimbă mare lucru, cel puțin nu în ceea ce privește vinul din pahare..

Culoarea e galben-deschisă, strălucitoare, cu (foarte) vagi inflexiuni verzui. Aroma firește că e cumva neobișnuită, fructele sunt și albe (zarzăre, mai ales), există o tranziție de dude (de la albe la roșii), iar în final apar, mai mult ca o senzație, și fructele roșii (vișine, agrișe și coacăze). În ceea ce privește gustul, el vine elegant în prelungire și poate elementul cel mai important îl reprezintă rotunjimea. Postgustul nu-i din cale-afară de lung, dar e plăcut și completează de minune un vin care nu merită încercat doar pentru că-i mai neobișnuit. Ci, pur și simplu, trebuie băut fiindcă merită!

(Fac aici o paranteză: sunt extrem de curios dacă la o degustare oarbă, dar oarbă!, câți dintre participanți ar spune că e vorba despre un vin alb și câți ar zice că-i rozé? Nu știu, poate ar merita încercat o dată…)

Cu ce-l mărităm pe dumnealui Cabernet Sauvignon Alb? Ei, aici e-aici. Dacă mă-ntrebați pe mine, e un vin perfect pentru niște aperitive clasice românești. Grație acidității, corpului și alcoolului n-o să se certe nici cu icrele, nici cu răcitura de cocoș sau curcan, iar cu salata boeuf cred că o să fie dragoste la prima vedere. Ba l-am verificat chiar și cu niște feliuțe de cârnat și face față fără probleme.

Acuma, sigur, s-ar putea să vreți să-l încercați și ca vin de vară, pe terasă. Treaba dumneavoastră, nu mă pot opune, dar să știți că tot trebuie să puneți ceva mâncare pe masă. Fie și la scobitoare.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Caloian OprișorNoua imagine a gamei de vinuri Caloian de la Crama Oprișor Caloian Merlot 2011Caloian Merlot 2011, Crama Oprișor Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, M1 Crama AtelierLeat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, M1 Crama Atelier Cabernet Sauvignon Oprisor Eticehta Rosie 2015Crama Oprișor lansează ediția 2015 a Cabernetului Sauvignon Premium

  • Cabernet Sauvignon, Caloian, Oprisor, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved