• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cabernet Sauvignon Chateau Valvis Private Reserve 2002, Samburesti

Dec 18, 2010 costachel Băuturi, Vinuri 0


V-am povestit nu demult ca, vrand sa ma convinga de calitatile noului Cabernet de Samburesti, dl. Jean Valvis a avut amabilitatea sa-mi trimita niste sticle ca proba a spuselor sale (v-ati prins, una dintre ele este cea din fotografia de sus). Si daca despre cel din 2009, din gama de mijloc, am vorbit deja, astazi a venit randul vedetei, Chateau Valvis.

Culoarea e vie si intensa, trebuie sa te uiti foarte atent ca sa vezi ceva tonuri caramizii (la care, in fond, te si astepti la un vin de 8 ani). Nasul, elegant si retinut, in acelasi timp, te intampina cu fructe de padure (afine, mure), visine (din visinata), multa piele, ceva tutun si putina cacao. Gustul vine bine in prelungire, vinul e rotund si echilibrat, iar in plus apar ceva visine din gem si coacaze. Finalul e destul de lung si placut, fara a te ademeni insa repede spre urmatorul pahar (adica mai ia ceva in gura, nu te grabi, ca nu stiu de joaca!, cam asa pare sa-ti spuna).

Cu ce-l potrivim? Ei, aici e-aici fiindca, asa sobru si solemn cum e, n-o sa prea vrea intovarasire cu orice si oricine. Sigur o sa mearga degustat cu un patratel de ciocolata amaruie sau turnat in pahare langa ceva vanat (mistretul imi vine primul in minte, dar o sa se impace si cu iepurele). Nu e, in niciun caz, vreun vin prietenos si baubil, probabil de asta pe site-ul lor e prezentat ca adresandu-se „unui public pretentios de avangarda”!

Si sa nu uit: nu-i musai, dar o decantare de vreo jumatate de ora (nu mai mult!) o sa-l faca putin mai deschis si mai volubil.

S-ar putea să vă intereseze și:

Domeniile Samburesti, Cabernet Sauvignon, 2009, DOC-CMD, sec Domeniile Samburesti, Cabernet Sauvignon, 2007, DOC-CMD, sec 2002 Tenuta Col d’Orcia Olmaia Cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, Corcova, 2008

  • Cabernet Sauvignon, Chateau Valvis, degustari, Samburesti, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved