• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Busuioaca de Bohotin 2013 de la Averești. O avanpremieră

Nov 20, 2013 costachel Băuturi, Vinuri 6


Busuioacă de Bohotin 2013 Averești

De ce avanpremieră? Păi pentru că, din câte știu, nu va fi lansată pe piață mai devreme de luna februarie. Și, după cum ați putut remarca din poză, deocamdată nu există nici măcar o etichetă pentru ea. Dar, dacă tot am reușit s-o analizez un pic la o recentă degustare (la Ramada, în Iași), am zis că n-ar fi frumos din partea mea să nu vă povestesc și dumneavoastră cam despre ce-i vorba.

Arome complexe, inclusiv fructe exotice, inclusiv trandafiri (!), dar apare și busuiocul în nasul al doilea. Gustul vine bine în prelungire, apar și ceva fructe roșii, ba chiar și o boare de fagure de miere. Aciditatea specifică vinurilor de Averești ține piept cu succes restului de zahăr, trimițând vinul, ca senzație gustativă, din categoria demidulce în cea demisec. Cât despre postgust, e lung și plăcut.

Să ne-nțelegem, cel puțin în momentul de față tinerețea e elementul dominant (producție 2013, primul an de rod al viei). Probabil de aceea s-a decis lansarea lui după câteva luni de reflecție suplimentară. Pe de altă parte, însă, tinerețea accentuează și mai mult o prospețime binevenită pentru un roze, așa că nu-i un lucru chiar rău.

De altfel, se pare că așa au judecat și jurații de la Bachus 2013, care i-au acordat, la prima apariție într-un concurs, 84,33 de puncte și medalie de argint (palmaresul complet îl găsiți aici).

Cu ce-o vom întovărăși, însă, pe dumneaei, promițătoarea Busuioacă de Bohotin de la Averești? Apoi cu siguranță se va prezenta optim alături de niște deserturi răcoritoare, pe bază de fructe.

A, și dacă vreți să vedeți mai multe poze de la degustarea cu pricina, le găsiți pe pagina de facebook.

S-ar putea să vă intereseze și:

Zghihara de Averesti Husi DOC-CMDZghihară de Averești-Huși 2011 Vinuri de AvereștiCum au cucerit Copoul vinurile de Averești 6 vinuri italiene in avanpremiera Vinuri HoReCa VinarteÎn avanpremieră, noile vinuri din gama Horeca de la Vinarte

  • Averesti, Busuioaca de Bohotin, Rosé, vin

6 thoughts on “Busuioaca de Bohotin 2013 de la Averești. O avanpremieră”

  1. Gurmandel 20/11/2013 at 15:51

    De abia astept! Sper sa o aduca la Goodwine sa pot lua citeva sticle! 🙂

    Reply ↓
    1. costachel Post author20/11/2013 at 15:59

      Păi, după cum spuneam și-n text, se pare că nu mai devreme de februarie… A, poate vor aduce câteva sticle de control (și degustare en-primeur), ca să poți s-o guști și să mă verifici dacă zic bine au ba 🙂

      Reply ↓
    2. costachel Post author20/11/2013 at 16:24

      Uite că au confirmat pe pagina lor de facebook: va fi la GoodWine pentru degustare 🙂

      Reply ↓
  2. Busuioc 21/11/2013 at 18:02

    Cam alb vinul … Busuioaca e mai roze …deci are pastilute ??

    Reply ↓
    1. costachel Post author21/11/2013 at 19:53

      Păi în primul rând e vorba despre o vinificare în rose, nu în roșu, iar „somonul” obținut e chiar foarte reușit. În al doilea rând, e vorba, totuși, de o poză făcută în iluminare de restaurant 🙂

      Reply ↓
  3. andrei 24/11/2013 at 15:02

    hmmm…tare bine arata!

    Reply ↓

Leave a Reply to Gurmandel Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved