• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Budincă de morcovi cu ceapă și brânză

Jun 08, 2008 costachel Rețete, Rețete cu legume, Rețete de aperitive, Rețete ovo-lacto-vegetariene 2


Un antreu cald, deosebit de spectaculos și surprinzător de gustos, cam asta urmează în rândurile de mai la vale. E o soluție și pentru prânzul familial de sfârșit de săptămână, dar și pentru mesele festive. Va fi o surpriză plăcută pentru invitații dumneavoastră

Pentru 6 porții:

1 kg de morcovi mari,
3 cepe,
6 ouă,
4 linguri de smântână,
50 g brânză rasă (parmezan, șvaițer, cașcaval, ce vă place sau ce găsiți),
4 linguri de ulei de măsline,
20 g unt,
frunze de coriandru sau de pătrunjel,
semințe de chimen,
sare și piper.

Curățați bine morcovii și, cu ajutorul unui cuțit de curățat cartofi, transformați-i în panglici lungi. Puneți-le deoparte pe cele mai largi și mai regulate și tocați mărunt restul. Fierbeți panglicile în aburi, timp de 10 minute, după care lăsați-le să se scurgă.

Curățați și tocați mărunt cepele (să nu uit: dacă aveți, înlocuiți o ceapa cu 2 hașme). Încălziți uleiul într-o cratiță, adăugați morcovii tocați și ceapa, căliți totul la foc moale timp de 5 minute, amestecând cu o lingura de lemn. Adăugați smântâna, sare, piper și o lingurp de coriandru tocat, amestecați și lăsați totul să fiarbă încă 10 minute, acoperit și tot la foc moale.

Încălziți cuptorul, ungeți cu unt 4 forme mici de budinca și băgați-le în frigider.

Puneți conținutul cratiței într-un castron, adăugați ouăle și brânza și amestecați bine cu furculița. Scoateți formele din frigider, tapetați-le cu panglicile de morcovi, umpleți cu compoziția preparată și acoperiți tot cu fâșii de morcovi.

Puneți budincile într-un vas termorezistent, turnați apă pana la jumătatea formelor și băgați la cuptor. Coaceți la bain marie-ul astfel obținut timp de 20 de minute.

Scoateți din forma și serviți mâncarea caldă, stropita cu puțin ulei de măsline și decorată cu ceva verdeață și boabe de chimen.

Un vin alb, ușor și demisec, se impune de la sine (nu merge un vin prea sec, fiindcă morcovii-s dulci).

S-ar putea să vă intereseze și:

Dovlecei și morcovi cu sos picantDovlecei și morcovi cu sos picant Morcovi bordelezi Salată de brocoli, conopidă și morcovi Salată de morcovi cu portocale

  • aperitiv, branza, ceapa, cuptor, legume, morcovi, oua, reteta

2 thoughts on “Budincă de morcovi cu ceapă și brânză”

  1. lacrima 14/05/2011 at 10:42

    Interesanta reteta. Si tentanta. O sa o fac si eu 🙂

    Reply ↓
    1. costachel Post author14/05/2011 at 11:45

      Sa-mi spui cum ti-a placut 🙂

      Reply ↓

Leave a Reply to lacrima Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved