• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Bruschette cu ciuperci și ceapă roșie

Aug 09, 2012 costachel Rețete, Rețete cu ciuperci, Rețete cu legume, Rețete lacto-vegetariene 0


Bruschette cu ciuperci si ceapa rosie

Că pe lumea asta există nenumărate variante de bruschette presupun că știți, drept pentru care nu insist. Poate ar fi mai bine să vă spun că originile acestui antipasto par să dateze din secolul al XV-lea, iar rețeta medievală se folosește și astăzi: felia de pâine este frecată cu usturoi, sărată, piperată și stropită cu ulei de măsline, apoi friptă pe grătar sau pe piatră (astăzi mai intervine și cuptorul, cu grill-ul lui cu tot). Însă peste această bază simplă s-au adăugat de-a lungul timpului o sumedenie de ingrediente, dintre care o mențiune specială merită roșiile, busuiocul și brânza de varii tipuri.

Despre alte ingrediente, variante regionale (fettunta de pildă) și scule speciale (brustolina) vom discuta pe îndelete (sper!) altădată. Până una-alta, iaca niște bruschette simple și gustoase, dedicate mai ales iubitorilor de ciuperci (dar nu numai!). Așadar:

250 g ciuperci,
6 felii de pâine,
usturoi,
pătrunjel,
1 ceapă roșie mare,
parmezan (sau grana, sau pecorino, sau chiar vreun cașcaval),
ulei extravirgin de măsline,
sare și piper.

Curățați ciupercile, tăiați-le în lamele. Căliți-le în ulei cu usturoi după gust (1-2 căței), sare, piper și puțin pătrunjel tocat.

Stropiți feliile de pâine cu ulei și încălziți-le sub grill-ul cuptorului. Repartizați echitabil peste ele ciupercile, puneți deasupra o felie subțire de ceapă și presărați brânza.

Puneți-le din nou sub gril până când brânza se topește și începe să se rumenească un pic.

Variantele de bruschette sunt, după cum spuneam, nenumărate, așa că n-are rost să insist. Fix pentru versiunea asta însă ar fi păcat să nu vă sugerez înlocuirea extravirginului cu unt, atât la călitul ciupercilor, cât și la unsul feliilor de pâine. Cine știe, s-ar putea să vă placă mai mult așa.

Vinul pentru bruschette? Păi cam orice alb sec (sau chiar roze), proaspăt și vioi, se va potrivi de minune, așa n-are rost să facem prea multă conversație pe tema asta.

S-ar putea să vă intereseze și:

Ceapă umplută cu ciuperci Sfeclă roșie cu ciuperci uscateSfeclă roșie cu ciuperci uscate Pâine prăjită cu legume și brânză Spaghete cu sos de vin si ceapa rosieSpaghete cu sos de vin și ceapă roșie

  • aperitiv, bruschette, ceapa, ciuperci, tartine

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved