• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Bors de ardei umpluti

Jul 10, 2008 costachel Rețete, Rețete de borșuri, Rețete de tocături, Rețete tradiționale românești 0


Chiar imi place foarte mult versiunea asta estivala a borsului de perisoare, drept pentru care m-am gandit c-ar fi civilizat sa v-o povestesc si dumneavoastra. Nu e deloc complicata, ceva oase de porc si de vita, cu niscaiva carne pe ele sa aveti, ca restul vine de la sine.

Pentru 6 persoane inarmati-va cu 6 ardei grasi mici, 250 g carne tocata, preferabil amestecata (porc si vita), 500 g oase, 1 felie paine muiata, 3 cepe, 1 morcov, 1 patrunjel, ¼ telina, sare, piper, 1 ou, 30 g orez, 3 rosii, patrunjel, marar, leustean, 1 l bors, 200 g smantana.

Se pun oasele la fiert in 3 l de apa, se ia spuma, se lasa la fiert cam 2 ore, se scot oasele si se dau la catei. In locul lor se pun in supa doua cepe taiate marunt, plus morcovul, patrunjelul si telina, date pe razatoare. Carnea toata, painea, o ceapa rasa, oul, orezul, patrunjelul si mararul se amesteca bine. Se curata ardeii, se spala, se umplu cu tocatura. Se astupa cu cate o bucata de rosie si se pun sa fiarba in supa. Rosiile ramase se decojesc, se taie bucatele si se adauga in zeama. Cand au fiert ardeii se acreste fiertura cu borsul fiert separat, se regleaza de sare si piper, se presara leustean tocat marunt, se mai fierbe totul 2-3 minute, se stinge focul, se pune capacul si se lasa in pace macar jumatate de ora, c-asa-i bine de facut la orice bors sau ciorba, sa se impace bine toate aromele.

Dar chestia asta o stiati deja, nu? Mai bine sa va dau ideea unui bors combinat, cu ardei, dovlecei si rosii, toate umplute, ca sa fie si mai simpatic, si mai apetisant.

S-ar putea să vă intereseze și:

Ardei umplutiArdei umpluți Borș de legume Bors de vitaBorș de vită Borș cu perișoare și sfeclă roșieBorș cu perișoare și sfeclă roșie

  • ardei, bors, legume, perisoare, porc, reteta, tocatura, umplut, vita

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved