• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Biftec tartar cu coriandru

Sep 09, 2008 costachel Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete de tocături 0


Biftec tartar cu coriandru

Urmează mai la vale o variațiune pe tema biftec tartar, o mâncare pe nedrept hulită la noi și aiurea (ignoranță, nimic altceva). Dar, în fine, cine vrea să mănânce, bine, cine nu, nu, cu observația că reprezentanții celei de-a doua categorii au numai și numai de pierdut. Ei, și acestea fiind zise, mai bine să trecem la treaba, că poate ne-o fi foame.

Pentru 4 persoane aveți nevoie de

600 g mușchi de mânzat sau de vițel, bine curățat și tocat,
4 găblenușuri,
1 legătură de coriandru proaspăt (frunze, firește, nu boabe, și la o adică o să meargă și pătrunjelul),
1 lingură rasă de muștar iute,
1 lingură de semințe de susan,
1/2 lingură de boabe de coriandru (hai, că de-astea găsiți),
2 linguri de ulei de floarea soarelui,
1 linguriță de ulei de susan,
1 lingură de oțet de vin alb (dar să fie bun!),
sare și piper.

Puneți într-un castron boabele de susan și de coriandru, muștarul, oțetul și frunzele tocate de coriandru. Sărați, piperați, amestecați, turnați în fir subțire cele doua tipuri de ulei, acoperiți și lăsați timp de 15 minute să se odihnească, să prindă toate ingredientele gust între ele.

Adăugați apoi carnea, amestecați bine de tot cu o furculiță și puneți carnea pe farfurii, formând niște movilițe.

Dacă folosiți gălbenușuri pentru decor, faceți o gropiță cu dosul unei linguri în vârful fiecărui biftec tartar și puneți-le acolo, piperându-le ușor. La masă, fiecare flămând poate să-și amestece și singur gălbenușul cu carnea.

În ceea ce privește vinul, e clar că trebuie să fie roșu și viguros. Eu am optat să beau la al meu biftec tartar un Cabernet Sauvignon de Dealul Mare; dumneavoastră faceți însă ce credeți de cuviință.

S-ar putea să vă intereseze și:

Coriandru Coriandru boabe Default ThumbnailSos tartar Friptură cu piper și sos forestier

  • condimente, muschi, muschi de vita, oua, tocatura, verdeturi, vita

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved