• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Bem, de fapt, de două ori mai mult vin decât spun statisticile

Sep 18, 2012 costachel Știri 1


Consum de vin

Piața românească de vin monitorizată reprezintă, de fapt, jumătate din consumul real, restul fiind autoconsum plus piață neagră, a declarat Luchi Georgescu, președintele Vincon Vrancea.

Aceasta susține că piața vinului îmbuteliat a fost evaluată financiar la 450 – 500 de milioane de euro în ultimii ani, în prezent estimându-se că aceasta a ajuns la circa 350 de milioane de euro. Vinurile de soi din segmentele premium și super premium reprezintă 52% în volum și 80% din valoarea totală a pieței de vin îmbuteliat.

„Piața de vin este împărțită în vinuri de soi, cu o pondere de peste 50% – 52% știm noi – și restul piața vinurilor de masă (economică). Asta este piața declarată, monitorizată. Se consideră că, în România, piața monitorizată este jumătate din piață. Cealaltă piață este autoconsum plus piață neagră. Deci, practic, când aveam 450 – 500 de milioane însemna că ea (piața – n.r.) are jumătate din consumul real de vin”, afirmă Luchi Georgescu.

Potrivit acesteia, această scădere s-a produs pe fondul diminuării puterii de cumpărare într-o societate din ce în ce mai austeră, cu o economie foarte fragilă, la care se adaugă seceta. La această contractare a pieței se mai adaugă două fenomene care au reapărut pe această piață, și anume angrosiștii și vânzarea de vin vrac. (Agerpres)

S-ar putea să vă intereseze și:

Italia exportă mai mult de-ale gurii decât mașini Import Export VinuriRomânia a importat de 6 ori mai mult vin decât a exportat vin import exportImporturile de vin au fost anul trecut de cinci ori mai mari decât exporturile Dăunătorii sunt mult mai puternici decât Monsanto

  • consum, vin, Vincon

One thought on “Bem, de fapt, de două ori mai mult vin decât spun statisticile”

  1. Cristian. E. 18/09/2012 at 13:02

    Pai cam este adevarat ptr ca in strainatatea se contabilizeaza doar consumul vinului vandut , nu si cel baut si facut in propria gospodarie….In mod normal cred ca ne ducem asa catre 40-50 litrii/om de la 24 cat se spune ca consumam acum…Statisticile inca ne dau cu 24 litrii/om la o populatie de 22 milioane, dar noi mai suntem doar 19 milioane deci ar fi un cosnum cu 15% mai mare…Niste statistici interesante sunt aici si eu zic ca stam bine..
    http://wineinstitute.org/resources/statistics

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved