• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Batalionul Terra Romana de la SERVE a cucerit Dealul Copoului

Dec 14, 2015 costachel Băuturi, Vinuri 0


Serve Terra Romana

Miercuri, la Restaurantul Expo din ieșeanul Parc al Expoziției a avut loc o nouă întâlnire a iubitorilor de vin bun, desfășurată sub genericul „Degustările Costăchel & Expo”. Vedetele, de această dată, au fost vinurile de la SERVE. Mai exact, în ordinea poposirii în pahare, a fost vorba despre Fetească Albă, Milenium, Rosé, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, toate din gama Terra Romana.

Juriul a decis!

Ca de fiecare dată, i-am rugat pe invitați să dea note vinurilor (de la 1 la 10). Și, după numărarea a 31 de voturi valabil exprimate, clasamentul a fost următorul:

1. Cabernet Sauvignon – 9
2-3. Fetească Neagră – 8,7
2-3. Fetească Albă – 8,7
4. Rosé – 8,6
5. Milenium – 8,1

În loc de concluzii

În linii mari, ordinea rezultată în urma votării ar coincide și cu preferințele mele personale. Trebuie, totuși, să fac niște precizări. Dacă Feteasca Neagră s-a clasat, totuși, peste cea Albă (luând în considerare toate zecimalele), în clasamentul meu ordinea a fost inversată, fie și din simplul motiv că Fetești Negre bune mai există, dar Albe precum cea de la SERVE nu prea. A fost, poate, cea mai plăcută surpriză a degustării, iar poziția ei de „deschizătoare de drum” (poate că, dacă ar fi fost a doua, lua note și mai mari) a determinat cumva și depunctarea Mileniumului. A cărui notă, cel puțin din punctul meu de vedere, e prea mică.

Oricum, toți cei prezenți și-au găsit printre cele cinci probe degustate (măcar) un vin preferat. S-a văzut clar din fișe că toate cele cinci vinuri s-au aflat, pe rând, pe primul loc al clasamentului. Unele mai des, altele mai rar, firește, dar toate s-au aflat la un moment dat în top.

Și să nu uit: mai multe poze de la eveniment găsiți pe pagina de facebook.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

degustare, Vinuri, Budureasca, ExpoCinci vinuri de la Budureasca și peripețiile lor în Dealul Copoului Feteasca Neagră Terra Romana, recomandată de La Revue du Vin de France Crama Oprisor a cucerit Casa Vinului Anghel Mihai Vinuri de AvereștiCum au cucerit Copoul vinurile de Averești

  • Cabernet Sauvignon, degustari, degustarile Expo&Costachel, Feteasca Alba, Feteasca Neagra, Rosé, serve

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved