• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Avocado umplut cu mascarpone, țelină verde și migdale

Mar 14, 2012 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete de post 0


Avocado umplut cu mascarpone, țelină verde și migdale

Din lunga serie de avocado umplut cu diverse, sosește în continuare o variantă foc de interesantă, care-mi place în primul rând fiindcă, în afara excelentei combinații de gusturi, ne oferă și o varietate foarte plăcută de texturi, de la onctuozitatea adusă de avocado și mascarpone până la „cronțul” (diferit!) cu care participă, în acest aperitiv tare gustos, migdalele și țelina. Și, pe deasupra, e o preparație tare rapidă (vreun sfert de oră), așa că poate fi o soluție cam pentru orice situație, de la improvizația rapidă pentru un pahar de vin cu prietenii și până la antreul pentru o masă cât de festivă.

2 avocado,
1 „inimă” de țelină verde,
60 g mascarpone,
50 g migdale (curățate),
1/2 cățel de usturoi (sau după gust),
1 linguriță de muștar,
3 lingurițe zeamă de lămâie,
câteva picături de Tabasco (iarăși, după gust),
sare și piper.

Tăiați cele două fructe de avocado în două, pe lungime, eliminați sâmburii, scoateți cu grijă miezul (cu grijă, fără să avariați coaja, că o să aveți nevoie de „bărcuțele” care rezultă) și împărțiți-l în două: o parte tăiați-l cubulețe, o parte tocați-l (din cuțit). Puneți fiecare jumătate în câte un castronel și stropiți cu zeamă de lămâie, să nu se oxideze.

Frecați într-un alt castron mascarponele cu muștarul, usturoiul zdrobit, sare, piper, Tabasco. Adăugați avocado-ul tocat și amestecați cu grijă până obțineți o compoziție omogenă.

Tăiați țelina feliuțe subțiri (sau julienne, sau cubulețe cât de mici, cum vă vine mai ușor). Amestecați-o cu migdalele, cubulețele de avocado și sosul preparat anterior.

Umpleți jumătățile de avocado și puneți aperitivul în frigider, că-i face bine să stea la rece măcar 20-30 de minute înainte de servire.

Variante? Păi vă dați seama că-s foarte multe și știu că mă pot baza pe imaginația dumneavoastră. Așa că nu vă spun decât că, dacă doriți un aperitiv de post, puteți înlocui mascarponele cu o cantitate echivalentă de miez de avocado, transformat în pastă.

Ce bem la acest avocado umplut? Ei, sigur că onctuozitatea ne-ar trimite spre un Chardonnay, dar parcă usturoiul și muștarul ar vrea un alb mai hotărât. Mai curând un Sauvignon Blanc aș zice, dar depinde și de cât usturoi și Tabasco ați introdus în narațiune.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Avocado umplut cu creveți Avocado umplut cu creveți, Eva Longoria style Tartine cu creveti, pere si avocadoTartine cu creveți, pere și cremă de avocado Sandvici cu spanac, avocado și roșii uscate

  • aperitiv, avocado, mascarpone, migdale, telina

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved