• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Avocado umplut cu creveți

Jun 27, 2011 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete de salate 2


Avocado umplut cu creveti

Tare simplu se mai face acest avocado umplut cu creveți, ba chiar aș putea să-l acuz de-a dreptul că-i o improvizație. Dacă avem tot ce ne trebuie prin frigider (și nu mare lucru, după cum repede veți vedea), ne putem ului lesne cei mai nepoftiți și inopinați musafiri (inclusiv, sau poate mai ales, mama-soacră).  O rețetă foc de sclifosită, dacă e să ne luăm după denumire, însă, credeți-mă, mai ușor de atât nu se poate.

Ingredientele necesare pentru 4 doritori de avocado umplut?

2 avocado,
200 g creveți decorticați,
2 linguri de unt,
4 linguri de maioneză,
1 lingură de ketchup,
zeama de la jumătate de lămâie,
sare și piper,
plus, pentru decor, 2 ouă de prepeliță, fierte tari.

Mai întâi tăiați fructele în două, scoateți sâmburii și frecați pulpa cu zeamă de lămâie, să nu se oxideze.

Încingeți, la foc mic, untul într-o tigaie și căliți creveții, 5-6 minute. Sărați, piperați, când s-au răcorit adăugați maioneza frecată cu ketchup-ul și amestecați cu grijă.

Umpleți jumătățile de avocado cu amestecul, garnisiți cu jumătăți de ouă și serviți imediat.

Variante? Păi în primul rând, în loc de maioneză cu ketchup, ați putea folosi un sos cocktail ceva mai elaborat, ceva verdeață amestecată prin umplutură nu strică, decorul se poate face tot cu creveți, după cum compoziția ați putea s-o folosiți umplând roșii mici, sau chiar s-o puneți pe frunze de salată, de pildă.

Cât despre vinul pentru al nostru avocado umplut, cu siguranță alb și sec. Poate Chardonnay, poate Riesling italian, poate…

S-ar putea să vă intereseze și:

Avocado umplut cu creveți, Eva Longoria style Tartine cu creveti, pere si avocadoTartine cu creveți, pere și cremă de avocado Avocado umplut cu mascarpone, țelină verde și migdale Sos CocktailSos Cocktail

  • aperitiv, avocado, creveti, ketchup, maioneza, sos cocktail

2 thoughts on “Avocado umplut cu creveți”

  1. Sanda 04/03/2013 at 18:03

    Eu incing ulei in tigaie, adaug o lingurita de mustar iar dupa cateva secunde adaug crevetii. Apoi las, nu la voia intamplarii, ci 2-3 minute sa se imprieteneasca crevetii cu mustarul si decid sa incing atmosfera cu o lingurita de coniac. Sarez si piperez in punctul culminant, si gata cu joaca! 😀
    Toata povestea va fi ascunsa sub patura de avocado maruntit(piure) si stropit cu zeama de lamaie.

    Reply ↓
    1. costachel Post author04/03/2013 at 18:04

      Iaca o variantă tare promițătoare, pe care promit să o încerc cu proxima ocazie 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved