Tare simplu se mai face acest avocado umplut cu creveți, ba chiar aș putea să-l acuz de-a dreptul că-i o improvizație. Dacă avem tot ce ne trebuie prin frigider (și nu mare lucru, după cum repede veți vedea), ne putem ului lesne cei mai nepoftiți și inopinați musafiri (inclusiv, sau poate mai ales, mama-soacră). O rețetă foc de sclifosită, dacă e să ne luăm după denumire, însă, credeți-mă, mai ușor de atât nu se poate.
Ingredientele necesare pentru 4 doritori de avocado umplut?
2 avocado, 200 g creveți decorticați, 2 linguri de unt, 4 linguri de maioneză, 1 lingură de ketchup, zeama de la jumătate de lămâie, sare și piper,
plus, pentru decor, 2 ouă de prepeliță, fierte tari.
Mai întâi tăiați fructele în două, scoateți sâmburii și frecați pulpa cu zeamă de lămâie, să nu se oxideze.
Încingeți, la foc mic, untul într-o tigaie și căliți creveții, 5-6 minute. Sărați, piperați, când s-au răcorit adăugați maioneza frecată cu ketchup-ul și amestecați cu grijă.
Umpleți jumătățile de avocado cu amestecul, garnisiți cu jumătăți de ouă și serviți imediat.
Variante? Păi în primul rând, în loc de maioneză cu ketchup, ați putea folosi un sos cocktail ceva mai elaborat, ceva verdeață amestecată prin umplutură nu strică, decorul se poate face tot cu creveți, după cum compoziția ați putea s-o folosiți umplând roșii mici, sau chiar s-o puneți pe frunze de salată, de pildă.
Cât despre vinul pentru al nostru avocado umplut, cu siguranță alb și sec. Poate Chardonnay, poate Riesling italian, poate…
Eu incing ulei in tigaie, adaug o lingurita de mustar iar dupa cateva secunde adaug crevetii. Apoi las, nu la voia intamplarii, ci 2-3 minute sa se imprieteneasca crevetii cu mustarul si decid sa incing atmosfera cu o lingurita de coniac. Sarez si piperez in punctul culminant, si gata cu joaca! 😀
Toata povestea va fi ascunsa sub patura de avocado maruntit(piure) si stropit cu zeama de lamaie.
Eu incing ulei in tigaie, adaug o lingurita de mustar iar dupa cateva secunde adaug crevetii. Apoi las, nu la voia intamplarii, ci 2-3 minute sa se imprieteneasca crevetii cu mustarul si decid sa incing atmosfera cu o lingurita de coniac. Sarez si piperez in punctul culminant, si gata cu joaca! 😀
Toata povestea va fi ascunsa sub patura de avocado maruntit(piure) si stropit cu zeama de lamaie.
Iaca o variantă tare promițătoare, pe care promit să o încerc cu proxima ocazie 🙂