• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Au fost lansate vinurile de la Murfatlar ale lui Răzvan Macici

Jun 15, 2012 costachel Comunicate de presă, Mozaic 0


Leat 6500 Murfatlar roze 2011

Mult așteptatele vinuri din recolta 2011, create de renumitul oenolog Răzvan Macici la M1 Crama Atelier de la Murfatlar, și-au dezvăluit public aromele pentru prima data joi, 14 iunie, la restaurantul Cantine de Nicolai.

În toamna anului trecut Murfatlar România anunța doua evenimente importante: înființarea unei noi crame printr-o investiție de 550.000 euro și începerea colaborării cu renumitul oenolog Răzvan Macici. Cu o capacitate de 170.600 l bazine mici de inox și 60.000 l baricuri, M1 Crama Atelier este noua bijuterie a Murfatlarului. Aici este terenul de joacă al lui Răzvan Macici, aici îmblânzește el strugurii pentru a-i transforma în cele mai remarcabile vinuri.

Iar cum vinul bun pornește din vie, povestea noilor vinuri din recolta 2011 a început cu selectarea celor mai bune parcele pentru fiecare soi în parte, în Crama Atelier ajungând cei mai buni struguri, de pe parcelele pregătite cu dedicație încă din iarna. Cramei Atelier i-a fost alocată o suprafață de 30 de hectare din cele 3100 cat deține în total Murfatlar România.

Așa cum trebuie să fie un lucru bine făcut, momentul lansării vinurilor a fost ales fără grabă, doar după ce fiecare detaliu a fost pus la punct. De la conținut pana la ambalaj, totul a fost gândit pentru a-și merita numele de produse de excepție Vinurile M1 Crama Murfatlar vin cu un concept nou de contra-etichetă pentru piața românească, sunt extreme de intuitive și bogate în informații. O alta noutate o reprezinta timbrul detașabil de pe contra-eticheta, special realizat pentru colecționari.

Sable Noble timbru detasabil

Clasificate în trei categorii: premium, super-premium și ultra-premium,vinurile lansate joi sunt prezentate de însuși creatorul lor, Răzvan Macici:

„Povestea vinului de nisip continua cu Sable Noble roze 2011 și Sable Noble cupaj alb 2011. Pentru Sable Noble roze am păstrat linia și am realizat tot un roze din Cabernet Sauvignon, un vin care delectează prin gustul de zmeură, căpșune, nectarine și cireșe. Un vin expresiv cu o aciditate perfect echilibrata, o adevărată încântare în orice moment al zilei.

Fata de ediția din 2010 a cupajului alb, alături de Sauvignon Blanc și Pinot Gris apar în plus Chardonnay și Riesling Italian. Vinul este bine echilibrat, cu o mineralitate plăcută și un fin parfum floral de fân proaspăt cosit. Cupajul a câștigat deja patru medalii internaționale, cea mai importanta fiind aur la Vinalies Internationales.

Amprenta Muscat Ottonel 2011 – este o colecție premium nouă care va fi, an de an, cea mai bună expresie a terroir-ului și a recoltei din anul respectiv. Este un vin dulce, o adevărată încântare, un vin ideal pentru desert și nu numai. Impresionantă este puritatea caracterului floral de Muscat și echilibrul perfect intre dulceața vinului și aciditate. Serviți-l neapărat rece, 8-10 grade.

Arezan Crâmpoșie 2011 – am redefinit colecția super-premium Arezan numai cu soiuri românești. Prima expresie este aceasta Crâmpoșie, prima din podgoria Murfatlar, un vin cu arome de polen de vita de vie, de flori de câmp, mere verzi și fan proaspăt cosit. Cu o aciditate plăcută, este prin excelenta un vin proaspăt și lejer. Au fost îmbuteliate 10.620 de sticle.

Leat 6500 The Origin roze 2011 – este o noua colecție super-premium care debutează cu acest roze din Cabernet Sauvignon și Feteasca Neagra. Este un roze deosebit de atractiv și proaspăt. Aromele sunt de fructe de pădure, cireașă și zmeura. Gustativ, regăsim același caracter de fruct, echilibrat de o aciditate fina. Au fost îmbuteliate 8.653 de sticle.

Fatum roze 2011 – Fatum, adică destin, este o colecție de vin și de arta, o colecție ultra-premium. Vinul este un Pinot Noir barrique într-o ediție super limitata de doar 892 sticle Magnum, iar ambalajul este interpretarea destinului realizata de creatoarea de modă Ana Alexe.“ (Răzvan Macici, oenolog-consultant Murfatlar România).

Murfatlar Razvan Macici

S-ar putea să vă intereseze și:

Răzvan Macici, 3 Hectare Sable Noble și Syrah M1 la Iași, adică degustare Murfatlar la Good Point Răzvan Macici vrea să facă la Murfatlar cele mai bune vinuri din România Dan Bundur FatumIeșenii s-au convins: bune vinuri mai face Răzvan Macici la M1 Crama Atelier Murfatlar Răzvan MaciciRăzvan Macici: Cei de la Murfatlar au venit la mine exact în momentul oportun

  • Crama Atelier, Murfatlar, Razvan Macici

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved