• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Astăzi începe Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice Vinvest

Apr 04, 2012 costachel Eveniment, Mozaic 5


La conferința de presă organizată ieri la Timișoara (cu trei zile înainte de ediția a IX-a a Salonului Internațional de Vinuri Vinvest) au fost prezentate atât ultimele pregătiri ale marelui eveniment deschis publicului larg, cât și cele ale Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice Vinvest, care începe astăzi și este dedicat producătorilor de alcool din România.

Aflat la cea de-a VII-a ediție, Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice Vinvest se desfășoară în perioada 4-5 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. Anul acesta, Concursul adună 129 de probe de vin de la 21 de producători.

„Juriul este format din 7 membri, însă la jurizare participă, prin rotație, 9 experți degustători. Fiecare probă de vin poate primi maximum 100 puncte din partea unui jurat. Din cele 7 note se elimină extremele, cea mai mică și cea mai mare notă, iar din cele 5 rămase se face media aritmetică. Aceasta este nota finală a probei de vin. Fișele de degustare sunt elaborate după modelul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV)”, a declarat expert degustător Petre Badea, președintele concursului.

Cele 129 de probe provin de la 40 de vinuri roșii, 74 de vinuri albe, 9 vinuri roze, 4 vinuri spumante și 2 vinarsuri. Maximum 30% dintre probele participante vor primi medalii de aur și de argint, iar una singură va fi distinsă cu Marea Medalie de Aur.

Decernarea medaliilor și diplomelor pentru probele câștigătoare va fi făcută sâmbătă, 7 aprilie, de la ora 11.00, în sala expozițională a Salonului Vinvest.

S-ar putea să vă intereseze și:

Vinurile medaliate la Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice Vinvest 2011 Multe vinuri de calitate la Concursul Național de Vinuri Vinvest Vinurile medaliate la Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice Vinvest 2012 Seară-eveniment de degustare de vinuri, marca Vinvest

  • concurs, vin, Vinvest

5 thoughts on “Astăzi începe Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice Vinvest”

  1. George Mitea 04/04/2012 at 09:22

    EU nu prea inteleg cum vine treaba cu “national”. Adica e ca un campionat national de atletism sau cum? Si cei care castiga sunt campioni nationali?

    Reply ↓
    1. costachel Post author04/04/2012 at 09:45

      Păi dacă nu e campionat (ci doar concurs), deducem logic că învingătorii nu pot fi campioni! 🙂 Acuma, serios, e un concurs cu participare exclusiv românească, drept pentru care e național, nu internațional, chiar nu știai chestia asta?

      Reply ↓
      1. George Mitea 04/04/2012 at 09:58

        Aha, acum am inteles. Si Vintest a fost “salonul national de vinuri al Romaniei”. Deci e “national” nu deoarece organizatorii cred ca-i cel mai cel eveniment, ci pentru ca nu e “international”. Hm, in seara asta o sa fac si eu un salon national. Va fi in salon, si va fi national.

        Reply ↓
        1. costachel Post author04/04/2012 at 10:16

          Păi, cum nu cred să aibă cineva drepturile exclusive de folosire a sintagmei „salon național”… 🙂

          Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved