• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Arezan Fetească Neagră Roze M1 Crama Atelier 2012

Sep 16, 2013 costachel Băuturi, Vinuri 1


Arezan Fetească Neagră Roze M1 Crama Atelier 2012

Cu excelentul roze meșterit de Răzvan Macici la „crama mică din crama mare” de la Murfatlar apucasem deja să mă întâlnesc de două ori. O dată cu prilejul lansării din primăvară, iar a doua oară cu ocazia unei degustări ce a a avut loc la Restaurantul Ralet. Și, cum de fiecare dată am recunoscut cât se poate de cinstit că mi-e foc de simpatic vinul ăsta (clar unul dintre cele mai bune rosé-uri românești ale momentului, dacă mă-ntrebați pe mine!), a fost cumva inevitabil să-i dedic, în cele din urmă, un text aparte. Pentru că-l merită cu prisosință.

Olfactiv e șturlubatic și ștrengar, adică exact așa cum îi stă bine unui rosé. Zmeura ia un pic prim-planul, mai ales la prima mirosire, într-un cor mai amplu de fructe negre. La al doilea nas ies în evidență și niște vișine, bașca ceva condimente (vanilie) oferite de baric.

Gustul e și nu e în prelungire, în sensul că da, aromele rămân aceleași (cu o delicioasă undă suplimentară de cireșe negre), dar expansivitatea din miros se estompează un pic, făcând loc eleganței și catifelării tipice a Feteștii Negre. Aciditatea susține excelent ansamblul, conferind vinului o excelentă prospețime și dându-i un „ducă-s-ar pe gât” cumva periculos (are, totuși, 14,5%!).

Postgustul, chiar dacă nu din cale-afară de lung, e cât se poate de plăcut, cu o ușoară și plăcută notă amăruie (aceleași cireșe negre).

Și, ca de fiecare dată când l-am gustat, mi-a amplificat nerăbdarea de a vedea, în fine, cum a ieșit Feteasca Neagră „propriu-zisă” de la M1 Crama Atelier. Dar, de data asta, sunt ceva mai liniștit. AMR 9!

S-ar putea să vă intereseze și:

Arezan Fetească Neagră 2011Arezan Fetească Neagră, M1 Crama Atelier, 2011 Arezan Feteasca Alba&Regala 2011Fetească Regală & Fetească Albă 2011, Arezan, M1, Crama Atelier Murfatlar Fetească Neagră La Cetate, Crama Oprișor, 2012Fetească Neagră La Cetate, Crama Oprișor, 2012 Cramposie Arezan Murfatlar 2011Crâmpoșie 2011, Arezan, M1 Crama Atelier Murfatlar

  • Arezan, Crama Atelier, Feteasca Neagra, Murfatlar, Razvan Macici, Rosé

One thought on “Arezan Fetească Neagră Roze M1 Crama Atelier 2012”

  1. Mediator Bucuresti 16/09/2013 at 16:39

    Ar trebui organizata si o degustare 🙂 !

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved