• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ardei kapia cu cașcaval la grătar

May 20, 2011 costachel Rețete, Rețete cu legume, Rețete de la cititori, Rețete lacto-vegetariene 10


Absolut minunată rețeta asta trimisă de ovidiucro și tare multă poftă mi-a făcut. Fiindcă, în ceea ce mă privește, pentru mine ardeii kapia umpluți erau doar cei cu brânză, trași la tigaie, după metoda machidonilor. Dar promit că am s-o încerc cât de curând și pe asta de mai la vale, măcar la cuptor, dacă nu mă învârt mai repede de-o ieșire la grătar.

Ingrediente:
4 ardei kapia roșii și cât mai drepți, 200 grame cașcaval, 1/2 ceapă roșie, 4 ciuperci champignon, 1 lingură busuioc tocat, 2 linguri ulei de măsline, sare și piper

Preparare:
Se rade mare cașcavalul și se toacă mărunt ciupercile și ceapa.
Se amestecă bine ciupercile, busuiocul, ceapa. Sărați, piperați, adăugați uleiul și apoi cașcavalul.
Ardeii se taie în două pe lung, se scot semințele, dar se lasă codițele.
Se umplu cu amestecul preparat și se pun câteva minute pe grătar, mai pe margine, până când se topește cașcavalul. La nevoie, se pot face și în cuptor.
Sunt tare buni ca aperitiv și-un păhărel de tărie.

Doar la final mă despart un pic (dar numai un pic) de rețetă, propunându-vă eu, în caz că vreți vin, și nu tărie, să turnați în pahare un Sauvignon Blanc. Însă, recunosc, prima oară când am să-i fac, am să închin un păhărel de rachiu în cinstea lui Ovidiu, ca mulțumire pentru rețeta asta grozavă.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Ardei kapia pentru iarna la borcanArdei kapia pentru iarnă, la borcan Tartine la cuptor cu sunca, masline, ardei gras si cascavalTartine la cuptor cu șuncă, măsline, ardei gras și cașcaval Cartofi copti cu pesmet si cascavalCartofi copți cu pesmet și cașcaval Mini-tarte de cartofi cu cașcaval afumat

  • ardei, ardei kapia, cascaval, ciuperci, gratar, ovidiucro, umplut

10 thoughts on “Ardei kapia cu cașcaval la grătar”

  1. ovidiucro 21/05/2011 at 14:42

    Mulțumiri, Coane Costăchel pentru aprecieri.
    Eu tocmai acum închin un păhărel de rachiu în cinstea ta și a tuturor prietenilor de pe acest blog.
    Sănătate maximă și mărită vă doresc !!!

    Reply ↓
  2. mariann 21/05/2011 at 18:09

    Imi place reţeta,dar nu pe grătar,ci la cuptor pentru că este mai gustoasă.Sunt convins că altora le place la grătar şi pentru acest lucru îmi cer scuze ! Poftă bună tuturor care vor prepara această reţetă şi multe,multe felicitări pentru autor !

    Reply ↓
    1. costachel Post author22/05/2011 at 09:07

      @ovidiucro: Gata, am plecat sa caut un rachiu bun, sa nu raman mai prejos 🙂

      @mariann: Asa e, Ovidiu merita toate felicitarile!

      Reply ↓
  3. aphextwinz 22/05/2011 at 14:00

    Nu e corect, adica, inchinam, inchinam, dar nu impartim rachiul? Faina reteta, in concediu cred ca nu a fost local in care sa nu luam ardei umpluti cu branza (adice ca idee cu reteta de mai sus). Cand oi face, inchin si eu un coniecel Ovidiu (oare s-o mai gasi?).

    Sanatate!

    Reply ↓
    1. costachel Post author24/05/2011 at 09:06

      Oare sa incerc, timid, sa ignor coniacul si sa fac mai departe lobby pentru rachiu/tuica? Ca palinca mi se pare totusi cam prea puternică pentru niste bieti ardei, si cu branza pe deasupra 🙂

      Reply ↓
  4. ovidiucro 23/05/2011 at 12:43

    Sincer, ultimul coniac omonim l-am băut acum vreo 5 anișori…
    Am un prieten ce și-a închipuit că va face o afacere cu băuturi neaoșe, cu origine verificată. El aducea vrac de la Murfatlar, printre altele și respectiva licoare. Între timp, crama s-a închis (cum să reziste în fața „feteascăi regale” de 4 lei litrul !?!) și nu am mai avut de unde să mai cumpăr.
    Acum apelez la alt prieten, Tudoricescu, ce a obținut medalia de aur cu pălinca lui la Festivalul Satul Sălăjean. Bunăăăă… tare.
    N-are pedigree, dar are un parfum…

    Reply ↓
  5. ovidiucro 24/05/2011 at 10:08

    Așa am zis și eu dar „asistența” nu și nu, că lor le place tare!!!
    Deci, m-am conformat… Ce să-i faci? gusturile nu se discută 🙂

    Reply ↓
  6. cofi 24/05/2011 at 13:31

    Aaa, nu, reteta asta e lovitura sub centura, direct !!
    cu tarie fara tarie, trebuie musai executata!

    Reply ↓
  7. aphextwinz 25/05/2011 at 10:55

    Ba sa stiti don Costachel ca trebuie sa va contrazic, la niste ardei cu branza la bulgari am luat un rachiu de-al lor care duce spre palinca, zic sincer, ca tarie chiar acolo bate, dar e aromat in functie de fructul folosit. Si tare bine a mers si cu ardeii si cu branza si cu o pastrama de vita geniala.

    Reply ↓
  8. costachel Post author25/05/2011 at 11:07

    Dar nu-i vorba de contrazicere, ci doar de placerea (si pofta de moment) a fiecaruia. Ca si eu, o data am sa vreau vin alb sec, alta data rachiu si tot asa. Iar daca-i punem iarna pe gratar, atunci aproape sigur umblu dupa palinca 🙂
    Acuma, redevenind (vag) serios, recomandarile mele nu sunt si nu vor fi niciodata dogme. Ca vinurile, tuicile si rachiurile nu-s la fel. Asa ca oi fi recomandat eu Sauvignon Blanc pe undeva pe mai sus dar sunt primul care sa spun ca, decat un vin prost, mai bine o tuica buna! 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved