• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Andrea Bocelli începe să facă vin în stil mare

May 06, 2012 costachel Băuturile vedetelor, Mozaic 2


Probabil că destul de puțini dintre dumneavoastră știu că faimosul tenor italian, Andrea Bocelli, se numără și el printre vedetele implicate în industria vinului. Numai că, spre deosebire de alții, el nu a intrat în această lume abia după ce a devenit celebru: familia Bocelli face vin în Toscana (Lajatico) de peste 130 de ani.

Actualmente, crama este condusă de Andrea, fratele său Alberto, și cumnata sa, Cinzia, vinurile sunt realizate de o echipă coordonată de oenologul toscan Paolo Caciorgna, iar vânzările au fost încredințate companiei August Wine Group din Seattle.

Recent, Bocelli a lansat pe piața americană (concomitent în New York, Texas, Illinois, Washington și Oregon) două noi produse, un Prosecco Extra Dry (realizat în colaborare cu Trevisiol) și Bocelli Sangiovese di Toscana, (DOCG Morellino di Scansano), făcut din struguri recoltați manual.

„Când ajung acasă, după îndelungatele mele turnee, bucuria pe care o am gustând din vinul meu este inegalabilă. Mă întorc în timp și îmi amintesc de tatăl meu, de modul cvasi-religios în care turna el vinul în pahare. Aș da orice pentru el să poată vedea ce s-a realizat în ultimii ani, sunt sigur că ar fi mândru de noi”, a spus Andrea Bocelli.

Într-adevăr, dezvoltarea este una impresionantă. Crama a fost integral refăcută, după proiectul lui Alberto Bocelli (arhitect de profesie) și, dacă până nu demult vânzările erau de circa 300 de cutii pe an, în ultima vreme obiectivele sunt mult mai mari.

„Am avut un feed-back excelent din piață în legătură cu aceste vinuri, așa că ținta noastră de 20.000 de cutii vândute în acest an ar trebui să fie ușor de atins”, a declarat cu ocazia lansării Joshua Hanson, co-fondator și director al August Wine Group.

Andrea Bocelli este artistul clasic cu cele mai mari vânzări din lume, vânzări care au depășit 80 de milioane de albume. S-a născut cu o formă gravă de glaucom și a orbit complet la vârsta de 12 ani, în urma unei accidentări suferite la un meci de fotbal.

Foto: letspour.com

S-ar putea să vă intereseze și:

Fergie intră pe piața vinului cu Ferguson Crest Răzvan Macici vrea să facă la Murfatlar cele mai bune vinuri din România Cea mai mare salata din lumeRomânia se pregătește să doboare un nou record: cea mai mare salată din lume Astăzi începe Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice Vinvest

  • Bocelli, Italia, Toscana, vin

2 thoughts on “Andrea Bocelli începe să facă vin în stil mare”

  1. aphextwinz 06/05/2012 at 17:44

    Uite, vezi, am mai invatat ceva azi. Nu stiu de unde stiam ca Andrea s-a nascut orb. Si nici ca se ocupa de vinuri nu stiam. De fapt de ce am scris, asa de mult ma impresioneaza oamenii care au probleme cu adevarat grave si lupta, nu se lasa … nu dau contraexemple sa nu declansez vreo amintire cu care nu are legatura cazu lde fata.

    Sanatate si la cat mai multe articole din care chiar am de invatat, desi nu mai am varsta aia in care e creierul burete 🙂

    Sanatate!

    Reply ↓
    1. costachel Post author07/05/2012 at 14:09

      Burete? Când vorbesc despre vinuri? Interesantă asociere! 😀

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved