• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ananas la tigaie cu sos de vin și miere

Oct 29, 2008 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete de post 1


Sună ciudat? Și ce dacă? Ananasul cu sos de mai la vale e un desert delicios, rapid și foarte indicat chiar și pentru o debutantă în arta culinară. Pe deasupra, dacă înlocuiți untul cu margarină (nu vă recomand, da-n fine…) se transformă și în rețetă de post. Un ultim lucru mai trebuie precizat, înainte de a purcede la treabă: ați face bine să vă dotați cu niște zahar brun care, datorita vagii sale arome de rom, o să dea un plus de savoare rețetei noastre. Însă dacă nu, nu.

Așadar, pentru patru persoane, înarmați-vă cu

1 ananas,
40 g unt,
30 ml vin alb dulce,
2 linguri de zahăr (de preferință brun, după cum foarte bine mai sus ziceam),
2 linguri de miere (de lavandă cică ar fi optim, dar se găsește cam greu, așa că…).

Începeți prin a curăța ananasul. Eliminați mijlocul fibros și decupați restul în felii.

Presărați zaharul într-o tigaie de teflon și încălziți-l așa, pe uscat. Când își schimba culoarea, așezați binișor deasupra feliile de ananas.

Puneți într-un castronel mierea și vinul, amestecând cu nădejde. Turnați siropul ăsta în tigaie și fierbeți totul 8 minute (va place precizia mea de azi?), amestecând din când în când cu multa grijă. Puțin înainte de a fi gata, adăugați și untul.

Puneți apoi, în farfurii adânci, feliile de ananas, turnați deasupra sosul, bine omogenizat, așezați alături, dacă vreți, o lingură-două de înghețată de vanilie și serviți instantaneu.

Ce bem la năstrușnicia asta? Dacă vreți o șampanie dulce, care adică să sporească aerul festiv, nu mă pot opune, însă v-aș recomanda, și-n tigaie și-n pahare, o tămâioasă tânără și parfumată.

S-ar putea să vă intereseze și:

Cremă de ananas cu vin roșu Ananas la grătar cu sos ButterscotchAnanas la grătar cu sos Butterscotch Ananas la gratar cu sos de mentaAnanas la grătar cu sos de mentă Tartă cu ananas și cremă de migdale

  • ananas, desert, miere, tigaie, unt, vin

One thought on “Ananas la tigaie cu sos de vin și miere”

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved