• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ananas la grătar cu sos de mentă

Jul 02, 2012 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 1


Ananas la gratar cu sos de menta

O rețetă atât de simplă încât am putea zice despre acest ananas la grătar că e mai curând o improvizație de iarbă verde. Un desert absolut delicios, destinat însă mai curând adulților (că sosul are rom!). Dar sunt ferm convins, distinsă doamnă, că pe baza celor de mai la vale veți putea crea, fără mari probleme, o variantă absolut perfectă pentru familia dumneavoastră. Drept pentru care mă opresc aici și mă grăbesc să dau drumul la narațiune.

Câte o felie groasă de ananas pentru fiecare comesean (să zicem 6 felii),
1 lămâie,
100 ml apă,
câteva fire de mentă,
50-100 ml rom (după gust),
1 lămâie,
zahăr brun (iarăși, după gust).

Bateți bine într-un castron apa, romul, zahărul și zeama de lămâie. Adăugați menta tocată și coaja de lămâie rasă (sau tăiată julienne). Reglați de dulce, acru și rom (dacă vi se pare prea tare, adăugați, firește, apă). Lăsați sosul la macerat minimum 1/4 de oră, amestecând din când în când.

Frigeți feliile de ananas, pe o parte și pe alta, până capătă dungile specifice de grătar. Stropiți-le cu sos și serviți.

Ce bem? Păi dacă tot avem rom și mentă în sos, parcă prima oară m-aș gândi la un mojito. Dar sunt destule vinuri dulci și cam nebune (un Pinot Gris alsacian?) care se vor potrivi cât se poate de bine cu acest ananas estival.

S-ar putea să vă intereseze și:

Ananas la grătar cu sos ButterscotchAnanas la grătar cu sos Butterscotch Cremă de ananas cu vin roșu Default ThumbnailAnanas la tigaie cu sos de vin și miere Tartă cu ananas și cremă de migdale

  • ananas, lamaie, menta, rom, sos, zahar brun

One thought on “Ananas la grătar cu sos de mentă”

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved