• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

A început BioFach 2013. România este „țara anului”

Feb 13, 2013 costachel Știri 0


Produse românești Biofach 2013

Cel mai mare târg de comerț cu produse ecologice din lume, BioFach Nürnberg 2013, la care România deține statutul de „Țara Anului” și-a deschis astăzi porțile pentru 2.420 de expozanți, din 130 de țări, și pentru cei peste 40.000 de vizitatori estimați că vor vizita târgul în cele patru zile de evenimente (13-16 februarie 2013).

La ceremonia Oficială de Deschidere a Biofach 2013 participă președintele Federației Internaționale a Mișcării pentru Agricultură Ecologică (IFOAM) Andre Leu, șeful Federației Întreprinderilor din Alimentația Organică din Germania, Felix Prinz zu Lowenstein, secretarul de stat din Ministerul Alimentației, Agriculturii și a Protecției Cumpărătorilor din Germania, Robert Kloos și Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, care îl va înlocui pe ministrul român al Agriculturii, Daniel Constantin.

După ora 17.00 va avea loc, la pavilionul României, recepția oferită de MADR, în cadrul căreia va cânta trupa Provincialii și va fi servită mâncare tradițională românească bio.

România este reprezentată la ediția din acest an a Biofach de 55 de expozanți din sectorul agriculturii ecologice, evenimentul fiind susținut de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și de Asociația Operatorilor din Agricultura Ecologică – „Bio România”.

„Acțiunea noastră are dublu scop. Primul este acela de a promova imaginea României, iar al doilea scop este unul practic, acela de a alcătui, pentru prima dată, o bază de date cu potențialii importatori de produse ecologice românești. Studenții vor fi împărțiți în echipe de câte doi, care vor parcurge toate cele 10 pavilioane expoziționale ale Centrului expozițional din Nurnberg Messe și vor completa un chestionar elaborat de Departamentul de Marketing Bio România. Studenții vor purta tricouri inscripționate pe spate cu harta României și sigla Biofach 2013 ‘Country of the year’ și motto-ul ‘Taste Organic Romania!”, a declarat Marian Cioceanu, președintele Bio-România.

Datele Bio-România arată că valoarea exporturilor românești de produse ecologice se ridică la 200 de milioane de euro, un procentaj de circa 70 – 80% din producția de produse ecologice a României fiind exportată anual. Cele mai exportate sunt cerealele, mierea, fructele de pădure și foarte puțin produsele procesate, precum brânzeturi, vinuri sau produsele de panificație.

Țările europene sunt principalele piețe de export ale României pentru produsele ecologice, Germania, Austria sau Belgia fiind printre statele care importă masiv materie primă obținută în sistemul ecologic autohton, dar și principalele furnizoare de produse bio procesate pentru piața românească. (Agerpres)

Foto: biofach.de

S-ar putea să vă intereseze și:

Semnare Conventie Biofach 2013România este oficial Țara Anului la Biofach 2013 România a fost desemnată oficial „Țara Anului” la Biofach 2013 20 de firme reprezintă România la Biofach 2012 17 firme romanesti la Biofach 2011

  • Achim Irimescu, agricultura, Biofach, Daniel Constantin, ecologie, Germania, MADR, producatori, targ

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved