• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

A fost inventat ananasul cu aromă de nucă de cocos

Dec 05, 2012 costachel Știri 0


Ananas nuca de cocos

Cercetătorii australieni din domeniul agriculturii sunt pe cale să realizeze o variantă absolut insolită de fruct exotic. Este vorba despre un ananas cu aromă de nucă de cocos, care va primi denumirea de Ananas AusFestival.

Anunțul a fost făcut astăzi de reprezentanți ai Departamentului de Stat al Agriculturii din Queensland.

„Testele gustative au arătat că AusFestival este foarte popular. Are o delicioasă aromă de nucă de cocos, pe care nu o veți găsi în niciun alt ananas australian”, a declarat pentru televiziunea australiană ABC horticultorul Garth Senewski. „Este dulce, ușor acid și foarte suculent.”

El a mai spus că acest nou soi nu a fost descoperit intenționat. Cercetătorii, care lucrează la acest proiect de 10 ani, nu au dorit decât să obțină o varietate dulce, mai puțin acidă și cu aromă pronunțată.

Altminteri, AusFestival a primit deja supranumele de „ananasul perfect pentru Piña Colada” (celebrul cocktail pe bază de rom, lapte de cocos și suc de ananas). Din păcate însă pentru fanii acestei băuturi, reprezentanții instituției au precizat, pentru AFP, că primele recolte destinate comercializării nu vor fi pe piață mai devreme de doi ani.

Dar, dacă până atunci doriți să vă preparați o Piña Colada cu ananas „clasic”, găsiți o rețetă aici.

Foto: asmp.org

 

S-ar putea să vă intereseze și:

S-a inventat aparatul care transformă un biscuit fad într-o prăjitură delicioasă! Apa de cocosApa de cocos, o nouă gogoașă umflată cu pompa Apa de colonie cu aroma de sushiV-ar interesa o apă de colonie cu aromă de sushi? Cocoș cu sos de vin (Coq au vin)

  • agricultura, ananas, Australia, cercetare

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved