• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

A apărut berea instant: pui concentratul, torni apa, gata halba!

Aug 15, 2013 costachel Mapamond, Mozaic 3


Bere instant Pat's

O firmă americană, Pat’s Backcountry Beverages, se pregătește zilele acestea pentru lansarea unui concentrat de bere revoluționar. Deocamdată doar în SUA și Canada, dar se speră că nu peste mult timp va urma și Europa.

„Dorim să lansăm un Black IPA și un Pale Rail la începutul lunii septembrie”, a declarat pentru New York Daily News directorul de vânzări, Sam Hobbs. „Un «four-pack» ar trebui să coste în jur de 9.95 dolari.”

Fiecare pliculeț permite obținerea unei pinte (448 ml) de bere. Conținutul se toarnă într-un carbonator, se adaugă apa necesară, iar bioxidul de carbon se obține cu ajutorul unei pulberi speciale (Eco2Activator), care se pune într-un compartiment special destinat.

Pat’s oferă deja esențe pentru prepararea casnică a băuturilor carbogazoase (Terra Cola, Poma Granite Cola, Lemon Clime, Bear Foot Root Beer, Ginger Trail).

În ceea ce privește noul concentrat, el este prezentat ca fiind „un concentrat de bere aproape fără apă, care conține toate aromele, gustul și alcoolul unei beri artizanale premium”. Iar compania ține să precizeze că nu este vorba doar de o bere deshidratată.

„Spre deosebire de alte procese de concentrare, în cazul nostru nu e vorba despre producerea unei beri și „scoaterea” apei după aceea (un proces costisitor și ineficient). Invenția noastră (în curs de patentare) ne permite să pornim procesul de fabricație cu foarte puțină apă și să controlăm în amănunt fermentarea. Rezultă o o bere concentrată cu același gust minunat cu al unei beri artizanale. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați apă, bioxid de carbon și să vă bucurați de o halbă de bere proaspătă.”

Cum funcționează carbonatorul oferit de Pat’s Backcountry Beverages, puteți vedea în filmulețul de mai jos; din păcate, clipul a fost realizat mai demult, așa că demonstrația nu e făcută folosindu-se noua „esență” de bere.

S-ar putea să vă intereseze și:

Bere din vin ChardonnayO halbă de Chardonnay blondă, vă rog! Berea cu ciocolată face furori în Statele Unite Bere artizanala ItaliaBerea artizanală îi cucerește din ce în ce mai mult pe italieni Berea franțuzească vrea s-o ia pe urmele vinului

  • bere, SUA

3 thoughts on “A apărut berea instant: pui concentratul, torni apa, gata halba!”

  1. Alice C. 15/08/2013 at 11:26

    Oh, :)) mai ramane sa facem si apa instant :))

    Reply ↓
  2. adrian 16/08/2013 at 09:46

    Când va ajunge și la noi, să vezi bucurie pe microbiști, că apă minerală au voie pe stadion, iar niște plicuri cu ”antinevralgic” nu pot fi oprite de jandarmi.

    Reply ↓
    1. costachel Post author16/08/2013 at 09:47

      Mda, uite la asta nu mă gândisem 🙂

      Reply ↓

Leave a Reply to adrian Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved