• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

50 de producători la Festivalul Internațional al Pălincii

Jun 15, 2012 costachel Știri 2


Palinca

Aproximativ 50 de producători de pălincă din nord vestul țării și din Ungaria își expun produsele la cel de-al treilea Festival Internațional de Pălincă, eveniment desfășurat în Grădina Romei din Satu Mare.

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc astăzi, în prezența oficialităților locale și ai cavalerilor pălincii din Satu Mare și din județul ungar vecin, Szabolcs-Szatmar-Bereg.

Președintele juriului, prof. univ. dr. Nicolae Pomohaci, a declarat pentru Agerpres că la Satu Mare există cea mai bună pălincă de prune din Transilvania, în ultimii ani observându-se o îmbunătățire a calității pălincii.

„Aici, ca niciunde în altă parte, condițiile pedoclimatice asigură o pălincă bună. Sunt oameni care iubesc această meserie de pălincar și reușesc să valorifice ce ne-a dat Cel de Sus. În ce privește pălinca de prune, nu vă întrece nimeni în această zonă a Transilvaniei”, a spus profesorul Pomohaci.

Timp de trei zile în Grădina Romei sunt expuse fel de fel de sortimente de pălincă, de la pălinca obișnuită de prune până la cea de cireșe, caise, pere, pere pădurețe sau chiar dovleac.

Vedeta din acest an a fost rachiul de „miere de albină” făcut de Gheorghe Chirilă din satul Amați.

„Se știe că dacii făceau un fel de vin din miere de albine. Noi am luat acest vin, l-am distilat și am obținut rachiu din miere de albine”, a declarat producătorul.

Foto: festivalulpalincii.ro

S-ar putea să vă intereseze și:

London International Wine Fair Distil 201316 producători români la London International Wine Fair-Distil 2013 În 5 ani, România va ajunge între primii trei producători de miere ai Europei 200.000 euro pentru Festivalul Național al Vinului Nobiliar Mierea și palinca românească au succes la nemți

  • eveniment, palinca

2 thoughts on “50 de producători la Festivalul Internațional al Pălincii”

  1. aphextwinz 15/06/2012 at 21:55

    dom’le, eu va reclam la oficialitatile internetului (exista?) nu mai pomeniti de palinci, evocati amintiri indepartate, mai ales din zona aia. si am intrat ca sa ma laud ca am facut ciresata din cirese amare, na 😀 bio

    Reply ↓
    1. costachel Post author16/06/2012 at 12:31

      Păi pentru evocat amintiri plăcute zic eu c-ar trebui să fiu lăudat, nu reclamat 🙂 Ce, eu mă plâng că mi s-a făcut o poftă de cireșată, ceva de speriat?

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved