• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

3 variațiuni pe tema salată de vinete pentru iarnă

Sep 22, 2011 costachel Conserve și murături, Mâncăruri cu vinete, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de post, Rețete de salate, Rețete lacto-vegetariene, Rețete tradiționale românești 3


Nu doar rețete de zacuscă ne-a trimis domnul Marian Rădulescu (apropo, mai sunt și altele, nu doar cele de gogoșari, fasole și ciuperci, așa că fiți pe fază!). Tot din caietele doamnei Mirenia a lui nea Costică Lilă, urmează mai la vale și două variante (sterilizare plus congelator) de conservare a vinetelor coapte, dar și două salate propriu-zise, cu măsline și cu brânză. Aveți de unde alege!

Vinete pentru salată

Coaceți vinetele, curățați-le ca pentru salată și rupeți-le în fâșii. Puneți-le pe plan înclinat să se scurgă sucul amar, așezați-le în pungi mici de plastic, legați-le și puneți-le în congelator. Dacă nu le puneți în congelator, așezați vinetele pregătite ca mai sus în borcane mici, căpăciți-le sau legați-le cu celofan și sterilizați-le pe baie de aburi o oră. Se pot folosi peste iarnă la orice preparat cu vinete.

Salată de vinete cu măsline

Sunt necesare, pentru un preparat delicios 6-8 vinete mari, 300 ml de ulei, 200 g de măsline, o cană de oțet, 2 căni de apă, 5 linguri de miere, frunze de țelină, o căpățână de usturoi, piper boabe și sare.

Curățați vinetele în fâșii, lăsând câte 1 cm. de coajă, apoi tăiați-le în rondele de 1cm grosime. Frigeți feliile de vinete pe ambele părți pe un grătar fierbinte și puneți-le pe un platou. Separat fierbeți un sos din oțetul cu apă, cu sare și cu piper. În borcane mici puneți rondele de vinete intercalate cu măsline, frunze de țelină tocată și usturoi zdrobit. Presați foarte bine, umpleți borcanele cu sos și legați-le cu celofan dublu. Fierbeți-le pe baie de aburi 20-25 de minute.

Salată picantă de vinete cu brânză

Aveți nevoie, pentru o salată excelentă, de 6-8 vinete mari, 500 ml. de ulei, 500 g de brânză, o cană de oțet, 2 căni de apă, 5 linguri de miere, frunze de țelină, o căpățână de usturoi, 3 ardei roșii iuți, coriandru și piper boabe.

Curățați vinetele în fâșii, lăsând câte 1 cm de coajă, apoi tăiați-le în rondele de 1 cm grosime. Frigeți feliile de vinete pe ambele părți pe un grătar fierbinte și puneți-le pe un platou. Separat fierbeți un sos din ulei, oțet, cu apă, miere și cu piper. În borcane mari de 1 kilogram puneți rondele de vinete intercalate cu feliuțe de brânză, ardei iuți copți pe plită, curățați de semințe și coajă, frunze de țelină tocată și usturoi zdrobit. Presați foarte bine, umpleți borcanele cu sos și legați-le cu celofan dublu. Fierbeți-le pe baie de aburi 20-25 de minute.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Vinete pentru iarnă, împănate, umplute și murate Vinete marinate, pentru iarnă Vinete pentru iarnă, în bulion și în ulei Salată de vineteSalată de vinete, tot în trei variante

  • branza, conserve, Marian Radulescu, masline, salata, vinete

3 thoughts on “3 variațiuni pe tema salată de vinete pentru iarnă”

  1. animaloo 22/09/2011 at 13:01

    daca se poate. cu vinete mai merge o varianta de salata, buna pe post de “scoate borcanu la vizitatori”.

    Vinetele taiate rondele, se prajesc bine. in acelasi timp coci ardei capiati.
    Astea se impreuneaza in borcane cu usturoi si ulei si se sterilizeaza.

    Reply ↓
  2. costachel Post author22/09/2011 at 14:54

    S-a notat, mulțam! 🙂

    Reply ↓
  3. cornelia harko 08/08/2018 at 12:56

    am facut anul acesta, vinete cu usturoi si sint multumita recomand mai departe,delicios.

    Reply ↓

Leave a Reply to animaloo Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved