• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

21 de vinuri românești medaliate la Concours Mondial de Bruxelles 2013

May 17, 2013 costachel Băuturi, Vinuri 0


vinuri românești la Concours Mondial de Bruxelles 2013

Astăzi a fost dat publicității palmaresul ediției 2013 a prestigiosului Concours Mondial de Bruxelles. Desfășurat în perioada 10-12 mai la Bratislava, competiția a reunit la start 8.200 de vinuri, provenind din 50 de țări producătoare.

Printre cei 305 jurați care au acordat note probelor s-au aflat și 7 români: Valentin Ceafalău, Georgel Costache, Constantin Croitoru, Cristian Grigore, Dan Ioan Muntean, Sergiu Nedelea și Cătălin Păduraru.

Vinurile românești au câștigat la această ediție 21 medalii:

9 medalii de aur, prin

Budureasca Shiraz 2011, Budureasca,
Chardonnay Sole 2012, Recaș,
Chardonnay 2011, Domeniul Coroanei Segarcea,
Leat 6500 Chardonnay 2011, M1 Crama Atelier Murfatlar,
Leat 6500 Rosé Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagrá 2012, M1 Crama Atelier Murfatlar,
Minima Moralia Gratitude 2008, Domeniul Coroanei Segarcea,
Minima Moralia Honor Blanc 2011, Domeniul Coroanei Segarcea
Solo Quinta 2012, Recaș
Cabernet Sauvignon Ambrosio 2008, Vincon Vrancea.

și 12 medalii de argint, prin

Apogeu, Domeniile Viticole Tohani
Bacanta Sauvignon White Cmd 2012, Sc Mera Com International Srl
Bendis 2012, Petro Vaselo Vigna
Budureasca Pinot Noir 2011, Budureasca,
Byzantium Rosso di Valachia 2011, Halewood Romania
Colocviu la Roma 2011, Casa de Vinuri Cotnari,
Grasa de Cotnari 1982, Cotnari
Roze Sole 2012, Recaș,
Tohani Princiar Special Reserve 2008, Domeniile Viticole Tohani,
Tămâioasă Românească Comoara Pivniței White 1996, Vincon Vrancea,
Grasa de Cotnari 2005, Cotnari.

La ediția precedentă, desfășurată la Guimaraes, România a obținut 13 medalii, dintre care 3 de aur și 10 de argint (mai multe detalii găsiți aici).

În 2014, concursul se va întoarce la Bruxelles (9-11 mai), prilej cu care își va sărbători și cea de-a 20-a aniversare.

Palmaresul complet al ediției 2013 a Concours Mondial de Bruxelles poate fi consultat aici.

Foto: concoursmondial.com

S-ar putea să vă intereseze și:

5 medalii de aur şi 2 de argint la Concours Mondial de Bruxelles 2010 Vinurile românești: 3 medalii de aur și 10 de argint la Concours Mondial de Bruxelles Decanter Wine Awards 2013Ploaie de medalii pentru vinurile românești la Decanter Wine Awards 2013 48 de vinuri românești premiate la Decanter World Wine Awards 2012

  • Bruxelles, Budureasca, Casa de vinuri Cotnari, Cotnari, Crama Atelier, Domeniul Coroanei, Girboiu, Halewood, medalii, Petro Vaselo, Recas, Tohani, Vincon

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved