• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

17 firme romanesti la Biofach 2011

Feb 06, 2011 costachel Știri 4


Daca tot am vorbit zilele astea despre produsele chimizate si industrializate, iaca si o veste ceva mai optimista: Romania va fi prezenta cu 17 firme la cel mai mare targ de produse ecologice din lume – Biofach 2011, care se va desfasura in Germania, la Nürenberg, in perioada 16-19 februarie 2011, participarea fiind sustinuta de Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica – “Bio Romania”, impreuna cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri – Departamentul de Comert Exterior. Este cea mai importanta prezenta de pana acum, pavilionul national avand cea mai mare suprafata comparativ cu editiile anterioare, cea mai numeroasa participare a firmelor exportatoare expozante si cea mai mare diversitate de produse ecologice oferite.

Vor fi expuse produse ecologice precum fructe de padure, cereale ecologice, miere, faguri de miere, propolis, polen, ceara de albine, seminte de floarea soarelui ecologice si ulei ecologic, derivate ale acestora, mazare ecologica, faina ecologica integrala, ulei de canepa presat la rece, faina de canepa, paine si produse de panificatie ecologice, seminte de plante aromatice si mirodenii, nuci, ulei de nuca, furaje, branza, tuica, vinuri din struguri ecologici, precum si in premiera absoluta obiecte de arta si artizanat traditionale romanesti certificate ecologic.

Alte amanunte gasiți aici.

S-ar putea să vă intereseze și:

20 de firme reprezintă România la Biofach 2012 România a fost desemnată oficial „Țara Anului” la Biofach 2013 Produse românești Biofach 2013A început BioFach 2013. România este „țara anului” Semnare Conventie Biofach 2013România este oficial Țara Anului la Biofach 2013

  • agricultura, Biofach, ecologie, Germania, targ

4 thoughts on “17 firme romanesti la Biofach 2011”

  1. aphextwinz 06/02/2011 at 18:08

    Daca tot veni vorba ma uitam azi la preturi pe rafturi, ce e drept noi consumam in general, exceptad mancarea facuta, ca pe vremuri, pe o saptamana, portii mici din altele, deci imi permit, dar tot ce e “bio” (chestie neverificabila, zic eu) costa cel putin dublu decat ne-bio.

    Amu desigur ca depinde de posibilitati si interese personale cu ce ne aprovizionam camara, am zis numai ca idee.

    La un targ asta toamna un borcanel de dulceata de cirese, din ala mic, era 25 de lei, ca idee.

    Reply ↓
  2. Produse Bio 05/05/2011 at 16:18

    Aprovizionarea cu produse bio veritabile e inca o problema. Multi care vand produse indoielnice si mai multi cei care le vand la preturi foarte mari, toti fara certificari. Expeditie in tara (vezi Suceava) si cumparat direct de la taran. Exista deja “retele de amici” care aduc produse bio adevarate,de prin tara. De exemplu eu mi-am facut plinul cu carne de vita si pastrama din Neamt. Totul e sa te interesezi.

    Reply ↓
  3. Marian Radulescu-sibiprod 23/08/2011 at 02:31

    Tot ce este in galantarele super marketurilor sunt produse aproape necomestibile, cat sunt de chimizate si procesate. Pentru prima oara anul acesta am incercat sa fac babic cu carne din supermarket. ei bine, a fost bun de aruncat la gunoi. in primul rand carnea de porc in momentul cand am framantat compozitia s-a desfacut incat a devenit o pasta. apoi intreaga compozitie a devenit apoasa. va inchipuiti ce s-a intamplat? pe vremuri uscam babicul in cel mult 5-7 zile si-l puneam la fum. acuum după doua saptamani inca era moale incat nu-si mentinea forma si s-a scurs in josul matului luand forma de picatura.
    a doua intamplare am patit-o cand am vrut sa fac o tochitura moldoveneasca si am folosit pulpa de porc degresata. dupa cinci minute de pus la prajit s-a umplut vasul de lichid incat nu mai vedeam bucatile de carne…
    am jurat ca nu voi mai cumpara nimic carnarie din supermarketuri… de la targul de vite…iau un vitelus, un purcelus, ii sacrific si-i pun la congelator…

    Reply ↓
  4. Marian Radulescu-sibiprod 23/08/2011 at 02:36

    apropo, de producatorii eco. am vrut sa cumpar de la targul saptamanal de la agronomie ceva produse din preparate de carne. nu mare mi-a fost mirarea cand pe un cotlet afumat, care se vedea ca-i industrial i-am aratat vanzatorului eticheta de aldis… s-a iscat o scurta discutie, care s-a aprins cand unii cumparatori au aflat de facatura… asta-i situatia daca inca nu avem o institutie care sa certifice ca-s bio…

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved